Ziua 1
Bacau - Budapesta (880 km) Imbarcarea in autocar si deplasare spre capitala Ungariei, unde efectuam un scurt tur de oras: Parlamentul, Basilica Sf. Stefan, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Biserica Matyas. Aflat chiar pe malul drept al Dunarii, pe dealul Cetatii din Buda si in imediata apropiere a Bisericii Mathyas, Bastionul Pescarilor te atrage ca un magnet. De aici, poti vedea Palatul Parlamentului, in toata splendoarea sa, un alt obiectiv turistic al Budapestei pe care nu trebuie sa il ratezi. Bastionul Pescarilor are nu mai putin de sapte turnuri de dimensiuni diferite, legate unele de altele cu ajutorul unei terase accesibile turistilor, turnuri ce simbolizeaza corturile celor sapte triburi maghiare care s-au stabilit in Campia Panonica in secolul al IX-lea. Construit la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea, pe fundatia vechilor ziduri ce protejau Cetatea, Bastionul Pescarilor a marcat aniversarea unui mileniu de la colonizarea Ungariei. Arhitectul maghiar Frigyes Schulek a imprimat acestuia stilurile arhitecturale neo-gotic si neo-romanic, rezultatul fiind unul spectaculos. Continuam explorarea Budapestei cu Piata si Bulevardul Andrassy (inscrise in Patrimoniul UNESCO). Piata este organizata in jurul esplanadei Monumentului Mileniului, construit pentru a celebra o mie de ani de la asezarea ungurilor in campia Panoniei. Optional, cina traditionala la Crama Borkatakomba. Cazare in Budapesta.

Ziua 2
Budapesta - Krems - Salzburg (530 km) Mic dejun. Calatorim spre Salzburg si primul popas va fi in Krems, oras situat la confluenta Dunarii cu raul Krems. Varietatea culturala si istorica deosebita care incepe inca din secolul X, fac din acest mic orasel o destinatie turistica foarte interesanta. Admiram defileul Wachau, format de Dunare, care se intinde pe o suprafata de 40 de km intre orasele Krems si Melk. Format de Dunare, defileul Wachau este de fapt o vale pitoreasca de pe teritoriul Austriei, care a fost populata inca din epoca preistorica, aceasta intinzandu-se pe o suprafata de 40 km, intre orasele Krems si Melk. Peisajul natural al defileului este format din vai largi, acoperite de vii, stanci abrupte si paduri situate in apropierea fluviului. Peisajul antropic cuprinde aproximativ 5000 de monumente istorice, fiind una din cele mai mari atractii turistice ale Austriei. Zona este recunoscuta si apreciata mai ales pentru agricultura, culturile de caise si podgoriile de aici, dar si pentru casele traditionale, bisericile si castelele sale cu arhitectura baroca. Ne pierdem apoi pe stradutele mici si inguste din centrul orasului pentru a descoperi cateva repere locale: Biserica Piarista Sf. Stefan, Muzeul Weinstadt, Galeriile de Arta. Expozitiile au inceput in anul 1992, an in care s-au desfasurat la fosta fabrica de tutun numeroase expozitii deosebit de apreciate si valoroase. Inaugurarea complexului actual a avut loc in anul 1995, pe data de 31 martie, dovedindu-se un proiect important pentru oras, care urma sa atraga zilnic numerosi turisti. In cadrul acestor spatii se regasesc expozitii internationale de arta din secolul al XIX-lea, cele mai importante fiind insa cele din secolele al XX-lea si al XXI-lea. Sunt urmarite tematici care se creeze o legatura intre arta veche si cea contemporana, prin diverse stiluri abordate in lucrari tematice atat din Austria cat si din afara granitelor tarii. Kunsthalle Krems cuprinde aproximativ 2000 mp de spatii pentru expozitii, fiind una dintre cele mai mari zone de expozitii din Austria. De asemenea, exista zone de servicii care cuprind un restaurant, un magazin, o camera VIP si spatii de depozitare. Ne indreptam spre Salzburg, orasul lui Mozart. Admiram aici Gradinile Mirabel, Domul, Casa lui Mozart si Orasul Vechi.Cazare Hotel Berghof Graml 3* Salzburg.

Ziua 3
Salzburg - Bad Ischl - Salzburg (100 km) Mic dejun. Vom petrece timpul in renumita statiune Bad Ischl - celebra statiune balneara montana, situata in inima regiunii Salzkammergut. Scurta vizita a statiunii si timp liber la dispozitia turistilor pentru sporturile de iarna. Bad Ischl este cea mai renumita statiune din Salzkammergut. Proprietatile terapeutice ale apelor saline au fost evidentiate inca din 1820 de medicul vienez Wier. Povestea acestei zone poate incepe in urma cu cateva mii de ani, in zona din sudul localitatii, insa cele mai importante evenimente sunt marcate de aparitia familiei imperiale austriece in regiune. Imparatul Franz Josef si-a stabilit resedinta de vara la Ischl, in apropierea terenurilor sale preferate de vanatoare. Astfel, statiunea a devenit unul din centrele cele mai stralucitoare ale vietii mondene din Europa atragand multe capete incoronate si artisti ca Bruckner, Johann Strauss, Brahms si Franz Lehar, a carui vila este muzeu. Dupa ce viata de la Curte si-a pierdut din importanta, statiunea si-a concentrat eforturile asupra bailor termale, reconstruind stabilimentul medical (Kurmittelhaus) si modernizand cazinoul (Kurhaus). Asezata la confluenta raurilor Traun si Ischl, statiunea este situata intr-o zona muntoasa impadurita cu parcuri frumoase si cladiri in stilul Biedermeier. Centrul il reprezinta Piata Aubock, locul in care se gasesc buvetele de apa minerala si biserica parohiala. De aici pleaca principala strada cu magazine si restaurante, Pharrgasse, cea care aminteste de viata statiunii secolului al XIX-lea. Bad Ischl este o zona deosebita! Cazare Hotel Berghof Graml 3* Salzburg.

Ziua 4
LA MULTI ANI 2023! Salzburg - Bad Ischl - Hallstatt (optional) Mic dejun. Revenim la sporturile de iarna, si, optional, excursie la renumitul Hallstatt - pitorescul sat situat in mijlocul muntilor, marginit de lacul cu acelasi nume, o adevarata comoara a Austriei. Odata ajunsi acolo ne deplasam spre funicularul catre Skywalk, o platforma imensa situata la 360 de metri inaltime de unde ni se arata o superba priveliste asupra lacului, a muntilor si a satului. In mijlocul misterioasei Regiuni Salzkammergut se afla Hallstatt, cel mai vechi oras al Austriei, a carui cultura dateaza din secolul VIII i. Hr. Prosperitatea sa, care dateaza inca din timpuri medievale, s-a bazat pe mineritul sarii, Hallstatt insemnand asezare de sare, lucru ce sta marturie pentru functia sa primara. Probabil cel mai fotografiat oras austriac, Hallstatt este incadrat de catre Lacul Hallstattersee si masivul lant muntos Dachstein, a carui stanci gigantice se ridica abrupt din vai inguste. Orasul Hallstatt este un loc incredibil, intr-atat de spectaculos incat pana si chinezii au creat o copie a asezarii miniere, dar numai in orasul original vei descoperi aceasta cultura cu adevarat unica a carui istorie este impresionanta, toate acestea gasindu-se intr-un cadru spectaculos al peisajului montan. Timp liber la dispozitia turistilor pentru vizite individuale in orasul vechi. Cazare Hotel Berghof Graml 3* Salzburg.

Ziua 5
Salzburg - Viena - Budapesta (540 km) Continuam cu urmatoarea capitala imperiala: Viena. Pe traseu vom opri pentru shopping la renumitul Outlet de la Pandorf. Ajungem la Viena. Orasul muzicii ne incanta cu istoria sa bine conservata, o capitala care ne aduce aminte de clasicii Haydn, Beethoven, Mozart, imperiul dinastiei Strauss. Tur panoramic de oras, pe parcursul caruia veti putea admira frumusetea unica si echilibrul perfect al Ringului Vienez: Urania, Ministerul de Razboi, Stadtpark cu a sa statuie aurita a lui Johann Strauss, Kursalon, Opera, Piata Maria Tereza - strajuita de Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul National de Arta si Museums Quartier, Hofburg, Primaria, Teatrul National, dar si Universitatea din Viena. Traversand canalul Dunarii, veti putea vedea parcul de distractii Prater cu a sa Roata Gigantica, Turnul Dunarii sau centrul comercial Donauzentrum. Turul continua pietonal in centrul istoric pentru a admira Opera de stat, Muzeul de Arte Frumoase, Muzeul National de Istorie, Fosta resedinta de iarna a Imperiului Habsburgic, Catedrala Sf. Stefan si Palatul Hofburg, fosta resedinta a Imparatului Frantz Iosif si a Imparatesei Sissi. In mai 1869, cand acordurile operei Don Giovanni de Mozart au marcat inaugurarea Operei de Stat din Viena (Staatsoper), iubitorii de muzica s-au bucurat de faptul ca nu mai erau nevoiti sa se duca la Paris pentru a asculta o muzica buna. Construita in stil neorenascentist, initial cladirea n-a lasat vienezilor o impresie deosebita. Dezamagit, cel care proiectase interiorul, Eduard van der Null, s-a sinucis iar doua luni mai tarziu a murit si arhitectul August Sicard von Sicardsburg. Cand cladirea a fost lovita insa de o bomba a Aliatilor in 1945, evenimentul a fost considerat un soc pentru intregul oras. Cu o scena si o sala de spectacole noi, Opera a fost redeschisa pe 5 noiembrie 1955, cu o montare a operei Fidelio de Beethoven. Printre ilustrii sai dirijori s-au numarat Gustav Mahler, Richard Strauss si Herbert von Karajan. In fiecare an in ultima zi de joi a Carnavalului din Viena, scena este extinsa transformandu-se intr-un vast podium de dans pentru Balul Operei din Viena. Acest prestigios eveniment este dechis de tinerii Vienei: fete din inalta societate, imbracate in rochii albe si partenerii lor de dans. Sosim in cursul serii in capitala Ungariei, unde, optional, ne bucuram de o croaziera pe Dunara, cu cina inclusa. Cazare in Budapesta.

Ziua 6
Budapesta - Bacau (880 km) Dupa servirea micului dejun, ne intoarcem acasa, incarcati de cadouri pentru cei dragi si de amintiri frumoase. Sosire in cursul serii, in functie de trafic si formalitatile vamale.


35 EURO reducere pentru plata integrala pana la 29.11.2022

Pret: 530 EURO
Supliment camera single: 150 EURO

Transport AUTOCAR. Imbarcare din BACAU

PRETUL INCLUDE
- Transport cu autocar licentiat
- 5 nopti cazare cu mic dejun hoteluri 3*
- Ghid-insotitor din partea agentiei

NU SUNT INCLUSE IN PRET
- Transportul local cu mijloacele de transport in comun
- Ski Pass Bad Ischl
- Taxe de intrare la obiectivele turistice si nici ghizii locali pentru acestea
- Taxele de oras (se achita la receptia hotelului)
- Asigurarea storno & medicala (recomandate)

EXCURSII OPTIONALE
- Hallstatt: 25 Euro/pers.
- Croaziera pe Dunare (Budapesta): 40 Euro/pers.

CONDITII FINANCIARE

TARIF FLEXI

TERMENE DE PLATA:
- 30% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
- 30% din pretul pachetului turistic, in intervalul cuprins intre ziua 3 de la data inscrierii turistului si 45 zile inainte plecarii;
- 40% din pretul pachetului turistic, cu minimum 21 zile inainte de plecare.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
- Anulare gratuita, daca renuntarea se face cu 30 zile inainte de plecare;
- 50% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face in intervalul 30-21 zile inainte de plecare;
- 100% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face cu cel putin 20 zile inainte de plecare.

TARIF EARLY

TERMENE DE PLATA:
- 50% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
- 50% din pretul pachetului turistic pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
- 50% din pretul pachetului turistic, dupa primirea serviciilor comandate, daca renuntarea se face pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei;
- 100% din pretul pachetului turistic, dupa primirea serviciilor comandate, daca renuntarea se face dupa expirarea termenului de valabilitate a ofertei.

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Bacau - Budapesta
Transport Autocar Budapesta - Bacau

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din Bacau catre Salzburg & Hallstatt (6 zile) Revelion 2023, Toate locatiile, Ungaria

Verifica tarife si disponibilitate